mandag 24. januar 2011

På kurs i gammel villa

Jeg er for tiden på kurs i forbindelse med jobben, og kurset holdes på det mest fantastiske stedet - den gamle, ærverdige konsulvillaen i byen.  Jeg måtte selvfølgelig snike meg litt rundt for å ta bilder. Dessverre er ikke villaen vedlikeholdt særlig på mange år, men man får allikevel følelsen av fordums storhet og herskapelighet. Jeg vil gjerne dele bildene med dere, villaen inneholder mange vakre, historiske detaljer.


Litt historie:
I 1877 bygde konsul Chr. Christensen sin slottsliknende og prektige villa, i det som vi i dag kaller Badeparken i Larvik. Noen år senere ble det nedgangstider og han solgte villaen til den fremgangsrike doktor J. C. Holm. Doktoren laget etter hvert kurbad av stedet, da kildevannet i området skulle ha svært helsebringende effekt. 
Den store herskapelige villaen ”passet svært godt for det fornemme klientell” og parkanlegget med ”de hengende hagene” som ble bygget, skal ha vært umåtelig vakkert.

Siden den gang har villaen vært brukt til mange ulike formål, i vår tid huset den blant annet lenge byens kulturskole. Villaen eies i dag av Larvik kommune. 
 En av dørene, se de fantastiske øvre karmlistene!

 
Hvem har sittet her og arbeidet tro?

Kakkelovner i alle rom

       
Store, nydelige rosetter i takene


 
Til og med "ventilene" og de små ovnene på toalettene er fantastisk forseggjorte med nydelige detaljer


                 Nydelig trapp og vakre vinduer                 

5 kommentarer:

 1. Nydelig! Jeg skjønner hva du mener med anelse av fordums storhetstid...

  Kos deg videre i staselig omgivelser med jobben :-)

  klem klem

  SvarSlett
 2. Wow, så nydelig!!! Skjønner godt hva du mener med at man kan se tegn til herskapelighet og storhet her!! Så spennende å være på kurs i en slik bygning. Vet ikke om jeg hadde klart å konsentrere meg ;))

  Fortsatt fin uke!!
  Klem

  SvarSlett
 3. så fantastisk at du har startet blogg:) legger meg til som følger!! No blei eg glad:) du har det kjempe koselig hos deg så langt som eg har sett!
  og for en fantstisk bygning du er på kurs i..masse fine detaljer :)

  ha en fin kveld

  klem Linda ♥

  SvarSlett
 4. wow for et fantsktisk bygg, kakkelovner og rosetter♥ Herlig♥
  Ha en fin kveld videre!
  Klem!

  SvarSlett
 5. Vakkert! De kunne virkelig dette med detaljer før i tiden. Moro å høre historien til bygget også, så nå skal jeg forsøke å merke meg det neste gang jeg er i Larvik. Bor i Vestfold selv, så noen turer blir det jo til bakkebyen i ny og ne. Takk for omvisningen! :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du vil legge igjen en kommentar hos meg, fine ord varmer hjertet ♥